matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dwumian newtona
minnie:
rozwiąż równanie:
2n
n
n! *
= 30240
30 kwi 17:36
Maslanek:
Mhm, w czym problem?
2n
n
(2n)!
=
n!n!
(2n)!
Czyli
=30240
n!
30240=6*7*8*9*10 Skąd n=5.
30 kwi 17:47