matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź zbiór złożony ze wszystkich liczb zespolonych
Fernani:
Znaleźć zbiór złożony ze wszystkich liczb zespolonych z, dla których istnieje taka liczba
1+ti
rzeczywista t, że z =
1−ti
Proszę o pomoc
30 kwi 12:31
WueR:
1+ti
1+ti
(1+ti)
2
z =
*
=
, 1+t
2
≠ 0 dla dowolnego t∊R, wiec szukany
1−ti
1+ti
1+t
2
zbior to:
1+ti
{
: t∊R}
1−ti
30 kwi 18:41