matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o sprawdzenie, pomoc
lola:
witam, wykonałam działanie lecz nie wiem jak określić dziedzine tego wyrażenia, proszę o pomoc i sprawdzenie czy dobrze działanie wyszło: 1/x
2
−2x+1/x=1/x(x−2)+1/x=1/x(x−2)+x−2/x(x−2)=x−1/x
2
−2x
30 kwi 10:48