matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
kot:
Wykaż, że P(A’)=1−P(A) dla A∊B(Ω)
29 kwi 23:55
pigor:
..., otóż, np. tak : taki twój zapis A∊B(Ω) nie ma sensu, chyba. że miało być A,B ⊂ Ω, wtedy A'∩A=∅ i A'UA=Ω ⇒ P(A'UA)=P(Ω) ⇒ P(A')+P(A)=1 ⇔
P(A')=1−P(A)
c.n.w.
30 kwi 00:22