matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka liczba jest miejscem zerowym funkcji f(x) = u{(x-4)(x-2)(x-1)(x+2)}{(x^2 -
arianne:
Jaka liczba jest miejscem zerowym funkcji f(x) = (x−4)(x−2)(x−1)(x+2) / (x
2
− 4)(x
2
− 1)?
29 kwi 20:50
J:
x = 4
29 kwi 20:55