pomocy
xpp: zapisz ułamki w postaci ilorazu liczb całkowitych
3,1414141
−0,262626262
0,123123123
Chodzi o to że nie bardzo wiem jak przedstawić 3,14 itd.
Ma być analogicznie do : 0,1111 = 0,1 + 0,01 + 0,001 +...
29 kwi 20:30
ICSP: 0,141414... = 0,14 + 0,0014 + 0,000014 + ....
29 kwi 20:33
xpp: a co z 3?
29 kwi 20:34
xpp: nie było pytania xd
29 kwi 20:35
ICSP: doda się na końcu.
Przecież 3,1414... = 3 + 0,14 + 0,0014 + ...
Trójka jest najmniejszym problemem.
29 kwi 20:35
xpp: dzięki
29 kwi 20:39
xpp: i kolejny problem... −1,6721212121
co zrobić z tym 67 ?
29 kwi 20:45