29 kwi 20:19
Piotr 10: ?
29 kwi 20:26
zawodus: A umiesz wyprowadzić ten wzór?
29 kwi 20:36
Piotr 10: No wlasnie nie za bardzo ; /
29 kwi 20:37
Piotr 10: I nie wiem czy wystarczy napisac sin500 czy w ogole innym sposobem robic
29 kwi 20:37
Piotr 10: to jak?>
29 kwi 20:40
zawodus: Chwila zobaczę ten arkusz
29 kwi 20:42
Piotr 10: Czy w 10 zadaniu wystarczy, ze
log
32 = y
Zakładam, ze to jest liczba wymierna a więc
3
a/b= 2 / (...)
b
3
a=2
b
L
s nie rowna sie prawej stronie ( lewa nieparzysta , prawa parzysta)
ok ?
29 kwi 20:51
zawodus: Nie trzeba

Dorysuj wysokość z wierzchołka C
29 kwi 20:58
zawodus: Mówię o zadaniu 7.

10 jak dla mnie ok
29 kwi 20:59
kyrtap: te kąty chyba są źle podane
29 kwi 21:00
Piotr 10: Ale jesli bym napisal z sin500 to tez bedzie ok ?
To wtedy bede mial 750=450+300
29 kwi 21:01
zawodus: A gdzie ty masz 75?
Zadanko bardzo ciekawe chcecie żeby wrzucić rozwiązanie?

Czy dalej kombinujecie?
29 kwi 21:06
Piotr 10: Ja wiem jak to zrobić. Tylko się pytam, czy jesli podam bok z sin500 to czy bedzie w porzadku.
W zadaniu nie mam nic narzuconego
29 kwi 21:07
kyrtap: ogólnie to mi się wydaję że autorzy chcą żebyśmy tu zastosowali tw. sinusów
29 kwi 21:10
29 kwi 21:10
Piotr 10: Czy taki zapis jest poprawny

?
29 kwi 21:11
kyrtap: no tak Piotrze tu nie ma problemu
tylko chodzi o te kąty
29 kwi 21:12
kyrtap: Jaki Tobie wyszło zadanie ostatnie?
29 kwi 21:12
kyrtap: Jak*
29 kwi 21:12
Piotr 10: Wg mnie nie ma nic narzuconego od górnego, a spotkalem sie z zadaniami już ze był rozwiazania z
sin800 podane itd
29 kwi 21:12
Piotr 10: Nie robilem, bo nie mam czasu zbytnio
29 kwi 21:13
kyrtap: tam mi wyszło 0 i nie wiem czy dobrze
29 kwi 21:13
Piotr 10: ? powie ktos ?
29 kwi 21:19
kyrtap: zaowdus rozpisz to zadanie
29 kwi 21:22
Piotr 10: poprawdz sobie wysokosc z wierzcholka C wpierw postanie ci 2 trojkaty prostokatne
29 kwi 21:26
29 kwi 21:29
pi: zrobił ktoś?
29 kwi 22:37