wykres funkcji
nanana: | | I x−2 I | |
ja będzie wyglądał wykres funkcji |
| ? |
| | x2−4 | |
29 kwi 19:19
J:
Dziedzina: R/{−2,2}
| | x−2 | | 1 | |
Dla x > 2 f(x) = |
| = |
| |
| | x2−4 | | x+2 | |
| | −(x−2) | | −1 | |
Dla x < 2 f(x) = |
| = |
| |
| | x2 −4 | | x+2 | |
29 kwi 19:31
nanana: czyli dla pierwszego przypadku to będzie tylko taki kawałeczek idący zaraz przy osi 0x?
29 kwi 19:34
J: | | 1 | |
To będzie fragment hiperboli: |
| od x = 2 do +∞ ( zbliżający się do osi OX ) |
| | x+2 | |
29 kwi 19:38
nanana: okej, dzięki. chciałam się upewnić bo dziwnie to wygląda. miłego wieczoru
29 kwi 19:40