Zadanka na noc
5-latek: Marcin
Prosze oto zadanka dla Was na noc.
zadanie nr
1
W prostopadloscianie krawedzie podstawy i wysokosci tworza postep geometryczny . Pole podstawy
prostopadloscianu =108m
2 a pole jego powierzchni calkowitej =888m
2. Znalezc dlugosci
krawedzi prostopadloscianu
Zadnie
nr 2
Rozwiazac rownanie l
log2+log(4
x−2+9)=1=log(2
x−2+1)
Zadanie
nr3
W rownolegloboku krotsza przekatna jest prostopadla do krotszego boku a kąt ostry
rownolegloboku wynosi x . Rownoleglobok ten obraca sie dookola osi przechodzacej przez jego
krotszy bok. Objetosc bryly powstalej z obrotu rownolegloboku wynosi d cm
3. Oblicz pole
powierzzchni calkowitej powstalej bryly obrotowej .
Zadanie
nr4
Rozwiazac rownanie
Zycze wam przyjemnej nocy
29 kwi 19:15
Piotr 10: Tam w 3 zadaniu jak mozesz
5−latek to popraw bo wkradl Ci sie chochlik
29 kwi 19:50
Marcin: Dodam do zakładek i po meczu wpadnę. Dziękuję!
29 kwi 19:51
5-latek:

Czesc Piotr10

rysunek do zadania nr 3
29 kwi 20:08
kyrtap: Marcin masz być bo to co dali z PWN to jakaś żenada
29 kwi 21:17
daras: jak można katowac ludzi po nocy! przecież sen jest najważniejszy !

a PWNie chyba gamonie jacyś opanowali, z fizyki robią nową naukę
29 kwi 21:23
kyrtap: serio też taka beznadziejna?
29 kwi 21:27
5-latek: Ja tez twierdze ze sen jest najwazniejszy
Ale sami prosili o zadanka na noc
29 kwi 21:27
kyrtap: daras dasz link do fizy
?
29 kwi 21:34
Marcin: Dlaczego na PWN jest żenada?
29 kwi 22:49
Hajtowy: 5−latku a coś na podstawę dla mnie znajdziesz, jakieś osobne zadanka i osobny temat?
29 kwi 22:51
kyrtap: widziałeś te zadania?
29 kwi 22:58
Marcin: Podaj link. Bo nie wiem czy myślimy o tym samym
29 kwi 23:16
29 kwi 23:24
Marcin: Co Ty mi odpowiedzi wysyłasz?
29 kwi 23:26
kyrtap: na dole będą przewiń
29 kwi 23:31
Marcin: No dobra, mam. Według Ciebie trudna, czy łatwa?
29 kwi 23:31
kyrtap: banalna
29 kwi 23:34
kyrtap: Zadanie 1
a = 9 , b= 12, c =16
29 kwi 23:41
kyrtap: w drugim zadaniu 2 razy równa się?
29 kwi 23:47
Marcin: No to jak banalna, to trzeba się cieszyć
29 kwi 23:48
kyrtap: Trzeba się nastawiać że będzie ciężka
29 kwi 23:49
Marcin: Według mnie nie ma się w ogóle co nastawiać
29 kwi 23:50
kyrtap: Jak w tym 2 zadaniu powinno być bo chyba za dużo znaków równości?
29 kwi 23:53
Marcin: No ja nie wiem. Nie ma sensu chyba zgadywać. Trzeba poczekać na 5−latka.
29 kwi 23:54
kyrtap: luzik
30 kwi 00:02
zombi: Co za kpina z tą maturą od PWN.
30 kwi 00:07
Marcin: Rób dalej zadanka, ja ogarniam Kordiana
30 kwi 00:07
Marcin: zombi, aż taka trudna?
30 kwi 00:07
zombi: Ja dzisiaj Dziady III ogarniałem

żałosne, bierze się ktoś za układanie matur, a nie ma o tym
zielonego pojęcia.
30 kwi 00:08
kyrtap: chociaż ludzie mnie polajkowali
30 kwi 00:09
Marcin: Ale Tobie chodzi o poziom czy błędy?
30 kwi 00:10
Marcin: 36 like'ow, szacun!
30 kwi 00:13
Saizou : Dziady mogły by być na maturze, jedyny normalny utwór Mickiewicza, nie włączając sonetów i
ballad xd
30 kwi 00:13
kyrtap: To nie ja
30 kwi 00:14
Marcin: ehe jasne

Jak dla mnie Pan Tadeusz jest 'normalniejszym' dziełem Mickiewicza
30 kwi 00:15
zombi: I o poziom i o błędy
30 kwi 00:16
Saizou : Pan Tadek nie był normalny. W ogóle Mickiewicz był dziwny i ten jego zapał do walki
30 kwi 00:17
kyrtap: Potop tylko Potop to książka
30 kwi 00:17
Saizou : gdzie Potop.... to było straszne, wszytko co jest związane z historią jest straszne
30 kwi 00:19
Marcin: No on pisał chyba raczej 'ku pokrzepieniu serc'
30 kwi 00:19
Marcin: Będzie Dżuma!
30 kwi 00:19
Saizou : chyba ku pokrzepieniu swego ciała, a nie serc, zresztą nie był Polakiem
30 kwi 00:21
Marcin: Chyba go nie lubisz
30 kwi 00:21
Saizou : a nie przepadam, chciał uczestniczyć w powstaniu, tylko chciał, ale wlkp go zatrzymało gdzie
były konwenanse itp. sprawy (nie wymienię aby nie zgorszyć

)
30 kwi 00:23
kyrtap: Będzie Potop uwierzcie mi
30 kwi 00:23
zombi: Ja chcę Lalkę!
30 kwi 00:24
kyrtap: Lalkę bym w tym roku wykluczył od razu
30 kwi 00:25
Saizou : nie, nie..... to już wolę Lalkę, albo Inny Świat, może też być Makbet lub król Edyp,
ewentualnie Żeromski
30 kwi 00:25
kyrtap: czemu tak wszyscy przeciwko Potopowi?
30 kwi 00:26
Saizou :
bo to nienormalna książka, jak każda oparta o historię,
30 kwi 00:27
kyrtap: Dla mnie była bardzo ciekawa
30 kwi 00:27
Saizou : to już lepsza była Zbrodnia i−kara
30 kwi 00:30
kyrtap: Zbrodnię i Karę też przeczytałem
30 kwi 00:32
Saizou : a zbrodnię Ikara
30 kwi 00:32
bezendu:
Nie będzie żadnej lektury, zamaist tego będzie zadanie z ojcem i synem
30 kwi 00:33
Saizou : pokoloruj drwala
30 kwi 00:34
kyrtap:

dobrze rysunek? do zadania 3?
30 kwi 00:38
Marcin: W Kordianie:
"Mickiewicz został opisany jako człowiek pyszny, zadufany w sobie i przekonany o swojej racji:
Jestem duch Apokalipsy […], Jestem pierwszy… i ostatnim będę…. Uważa się za proroka, Mesjasza,
wręcz następcę Boga, jego ziemskiego wysłannika"
Też go już nie lubię
30 kwi 00:39
Saizou :
"Słowacki wielkim poetą był"
a gdzie następne części "Kordiana" tzn 2 i 3
30 kwi 00:40
Marcin: Ja właśnie je ogarniam
30 kwi 00:42
Marcin: kyrtap, masz przecież rysunek od 5−latka.
30 kwi 01:00
kyrtap: ale ja narysowałem już obrocie
30 kwi 01:03
kyrtap: po obrocie *
30 kwi 01:03
Marcin: No w sumie. Ale tak sobie myślę. Nie można z tego zrobić prostokąta?

Przecież AD=DE (na
rysunku 5−latka). Może to ułatwi rachunki
30 kwi 01:07
kyrtap: idę wziąć prysznic będę za 15 min
30 kwi 01:12
Marcin: To ja czytam dalej
30 kwi 01:13
kyrtap: jestem dobra bierzemy się za to zadanko
30 kwi 01:29
Marcin: Mi wyszło tak:
| | 2tg(x)d2 | |
P= |
| ← ciekawe gdzie się walnąlem |
| | 3√tg4(x) | |
30 kwi 01:39
kyrtap: sposób wiadomy tylko liczby dzikie
30 kwi 01:57
Marcin: Jednak wyszło mi za drugim razem inaczej (pewnie też źle):
| | tg(x)*3√d2 | |
P= |
| |
| | 3√tg4(x)*π2 | |
30 kwi 01:59
Marcin: Nie lubię operować na literach w zadaniach, szybko się gubię
30 kwi 02:00
kyrtap: | | d2 | |
a mi wyszło tak Pc = 2πtgx 3√ |
| (1 + √tg2x +1) ( w pierwszym pierwiastku |
| | tg4 xπ2 | |
tg x jest podniesiony do czwartej potęgi)
30 kwi 02:12
Marcin: U mnie jeszcze licznik ma być pomnożony przez 2

Być może mamy to samo, tylko inaczej
przedstawione

Z drugiej strony coś mi w moim wyniku nie pasuje, ale nie wiem za bardzo co
30 kwi 02:15
Marcin: Dobra, zdałem sobie sprawę, że policzyłem pole czegoś całkiem innego..
Idę dalej czytać, bo coś mi nie idzie
30 kwi 02:21
kyrtap: mi się nie chcę czytać
30 kwi 02:29
Marcin: Ja tam lubię, ale jak coś mnie interesuje

Korzystasz u siebie ze wzoru P= 2πr(r+h)?
30 kwi 02:31
kyrtap: Pc = 2πra + 2πrb
30 kwi 02:35
Marcin: hmm ok
30 kwi 02:36