matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odległość pkt od prostej
kamil:
2
4
Może ktoś pomóc oblczyć mi odległość punkty A(−3,2) od prostej y=
x+
?
3
3
Moje obliczenia:
2
4
x − y +
= 0
3
3
4
|−2−2+
|
3
8
3
=
=
4
√
+
√
1
9
13
√
9
8
3
8
√
13
=
*
=
3
√
13
13
Tu gdzieś prawdopodobnie jest błąd, tylko gdzie? Proszę o pomoc
29 kwi 17:56
kamil:
Pomoże ktoś?
29 kwi 18:22