matematykaszkolna.pl
Ile bym dostał pkt za taką pracę ? gfd: Ile bym dostał pkt za taką pracę ? Chodzi o zadanie z maja 2012 roku z angielskiego podstawowego. Pisanie listu: Dear Teacher, I am remember you always have smile in the mouth.Howa are you ? I am writting to you, because we organisated a meeting teachers with students. I am invite to you in this meeting, because you was ours teacher. If you have some time please come in this meeting. You are always so happy teacher, so we are so happy if you come. In this meeting will be a lot teacher. Also will be you a the best friend − teacher chemist. I planned create a album with photos ours classes. If you agree I can send this photos. Now i go to study physical education. My dream is will a teacher physical education. Mayby i can do it. My friend too going there. We are good play a basketball and football. So, if you come please send a message to my e − mail. I can offered a transport to metting. This transport is a bus. He driving on your house if you agree. I am looking a reply foward for me.
29 kwi 10:02
muflon: π*d d−drzwi
29 kwi 10:05
J: Błąd na błędzie ... i błędem pogania. Kompletny brak znajomosci czasów i ich zastosowania. Fatalna konstrukcja zdań ... błędy w pisowni słów ....
29 kwi 10:09
J: I am remember .. ? , I am invite to you ... to już kuriozum !
29 kwi 10:12
gfd: właśnie dlatego się pytam ile bym za takie coś dostał ? Dostanę choć kilka pkt ?
gfd: a na co zwracać uwagę. W jakich czasach to pisać bo ja nie mam zielonego pojęcia o tym.
J: Also will be you a the best friend ... a the ( czegoś takiego w życiu nie widziałem)
29 kwi 10:13
gfd: ale powiedzcie dostałbym 2 − 3 pkt za taką pracę ?
29 kwi 10:15
gfd: dajcie wskazówki jak to pisać w tych czasach jak możecie. Takie podstawowe. Kiedy dodaje się −ed a kiedy −ing
29 kwi 10:17
J: Nie rozróżniasz czasów , imiesłowów , czasowników regularnych i nieregularnych .. MASAKRA ! Czy Ty chcesz zdawac maturę z j.angielskiego ?
29 kwi 10:20
gfd: To nic pkt za to nie dostałbym ? Taki poziom miałem w szkole, a sam nie miałem czasu się uczyć bo musiałem z czego innego.
29 kwi 10:21
Hajtowy: http://www.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/60487 http://www.edukacja.edux.pl/p-11678-lista-zwrotow-przydatnych-do-matury-pisemnej.php http://wordki.pl/angielski/2429.html Niektore zwroty trzeba znać na pamięć w mojej szkole bo jak na liście nie napisałeś jakiegoś znanego zwrotu to pytała Cię przy odpowiedzi emotka
29 kwi 10:21
gfd: Ale powiedzcie dostałbym chociaż te 2 − 3pkt emotka ? jeszcze poczytam o czasach
29 kwi 10:22
gfd: ?
29 kwi 10:34
muflon: Jak Ty chcesz ustny zdać ?!
29 kwi 10:40
gfd: jak coś powiem to myślę że zdam.
29 kwi 10:42
muflon: Ok, pisemny jakoś może zdasz bo są testowe. Ale weź się przygotuj z ustnego bo może być ciężko. Wypisz sobie zwroty przydatne, znajdź w internecie, ćwicz słowka, naucz się przed3e wszystkim podsatwowych zwrotów
29 kwi 10:45
J: Jak wejdziesz i powiesz : "Good morning ... My name is ... and my English is very poor.." , może dadzą Ci 1 pkt.
29 kwi 10:45
muflon: a trzeba mieć 9 żeby zdać
29 kwi 10:47
29 kwi 10:48
gfd: to dajcie jakieś wskazówki jak możecie
muflon: ogarnij sobie taką grupkę i ćwicz
muflon: Wg to miałeś w szkole coś takiego jak próbny ustny
29 kwi 10:49
gfd: nie miałem, na maturze ustnej jest jeszcze jakaś rozmowa wstępna oprócz tych 3 zadań ? Bo na facebooku jest jeszcze jakaś rozmowa wstępna.
29 kwi 10:51
gfd: a moglibyście dać takie podstawowe wskazówki jak się buduje najprostsze zdanie w czasie przeszłym przyszłym i teraźniejszym ?
29 kwi 10:52
muflon: tak jest rozmowa wstępna, która jest nieoceniana
29 kwi 10:58
gfd: to po co ona jest?
29 kwi 11:00
muflon: taka rozgrzewka
29 kwi 11:01
Adrianna: http://www.ang.pl/gramatyka/czas/past_simple Sprawdź Past Simple, Present Simple, Future Simple, z tego się nauczysz
29 kwi 11:02
gfd: jeszcze się obawiam że dojdzie stres a wtedy w ogóle w głowie pusto się zrobi.
29 kwi 11:03
gfd: a za ten list dostałbym te kilka pkt ?
29 kwi 11:03
gfd: bo nikt mi nie chcę powiedzieć
29 kwi 11:04
muflon: mało, ale coś tam pewnie być dostał
29 kwi 11:21
gfd: 3 albo 4 pkt bym dostał czy mniej
29 kwi 11:21
muflon: A co za różnica teraz?! Lepiej trenuj teraz, żeby mieć jak najwięcej na prawdziwych.
29 kwi 11:40
52: 3pkt wg mnie to maks.
29 kwi 11:47
Damian: angielski leży niestety,skorzystaj z wyżej wymienionych linkow,OPANUJ CZASY BO MIESZASZ STRASZNIE !. pewnie piszesz podstawowy ang to ogarnij present simple/countinious,future i past simple/countionious. do pisemnej formy na maturze to Ci wystarczy.List słabiutko max 3pkt mam nadzieje ze masz lepszy słuch i czytani bo inaczej czeka cie poprawka w sierpniu.ale powodzeniazacznij juz teraz−9 dni to sporo!
29 kwi 12:03