aa
Hugo: x
41 + x
42 złożyć do vieta

dla ułatwienia x
1=a , x
2=b
a
4+b
4
a
4+b
4 − 2a
2b
2 + 2a
2b
2
(a
2+b
2)
2 − 2a
2b
2
(a
2 +b
2 +2ab−2ab) −2a
2b
2
((a+b)
2 − 2ab)
2 − (
√2ab)
2
dobrze

?
| | b | | 2c | | c | |
(− |
| )2 − |
| )2 − (√2* |
| )2 |
| | a | | a | | a | |
28 kwi 22:47
Hugo: wiem ze dobrze(spekuluję)

ale Hugo chce poczuć chwałę
28 kwi 22:51
Saizou : dobrze tylko po jakiego grzyba wciągałeś 2 do (
√2ab)
2
28 kwi 22:53
bezendu:
(x14+x24)=(x12+x22)2−2x12x22
=[(x1+x2)2−2x1x2]2−2(x1x2)2
Hugo to raczej zamiast chwały powinien się ostro zabrać do roboty...
28 kwi 22:56
Marcin: bezendu, przecież Hugo ma to samo co Ty
28 kwi 23:00
bezendu:
on jakieś dziwne pierwiastki wprowadza ? nie wiadomo po co ?
28 kwi 23:02
Hugo: dla x2−(m+2)x+m+4=0
x41+x42= 4m3+6m2−32m+12** matura maj 2021 z.4
a=1
b=−(m+2) = −m−2
c=m+4
((−m−2)
2 − 2m+8)
2 − (
√2(m+4)
2
(m
2+4m+4 −2m+8)
2 − 2(m
2 + 8m +16)
(m
2+2m+12)(m
2+2m+12) − 2m
2 − 16m −32
m
4+2m
3+12m
2+2m
3+4m
2+24m+12m
2+24m+144 − 2m
2−16m−32 //mam nadzieje że sie nie walłem
gdzies

m
4+28m
2+4m
3+48m+144 − 2m
2−16m−32
m
4+4m
3+26m
2+32m+112
I to przyrównuje do 4m
3+6m
2−32m+12
m
4+4m
3+26m
2+32m+112 = 4m
3+6m
2−32m+12
m
4+20m
2+64m+100 = 0
w(1) , w(−1) Odpada
28 kwi 23:08
Hugo: w(−2) =/= 0... coś musiałem machnąć

jeszcze trzeba w głównym delte juz pomimo wszystko
x
2−(m+2)x+m+4=0
Δ=(m+2)
2 − 4(m+4)
Δ=m
2+4m+4 −4m−16
Δ=m
2−12
Δ>0
m
2−12>0
me(−oo, −2
√3) U (2
√3, +oo)
28 kwi 23:14
Marcin: Matura z maja 2021. Witamy przybysza z przyszłości
28 kwi 23:15
28 kwi 23:16
Hugo: ... jak bedzie ta sama metoda to sb dam 6/6pkt

... szkoda czasu szukać byka
Potem część wspólna
A n B
28 kwi 23:17
Hugo: A tak abstrachując do zadania... Kiedyś Hugo był tempy.. zmądrzał

? bedzie 80% z matury?
28 kwi 23:17
Hugo: Oni tam wgl to dziwnie rozbijali .... Liczy się dla mnie metoda machnąć sie zawsze można na
maturzę będę sprawdzać wszysttko 3 razy.
Idę po

i następne ,,, jutro o 10:00−12:00 mam korki jednorazowe ciekawe co powiedzą
hugowi

Ubolewam jeszcze w Ciągach troche i w zbiorach
28 kwi 23:23
bezendu:
Nie będzie
28 kwi 23:24
Marcin: Będzie!
28 kwi 23:25
Saizou : Huga a skąd jesteś? bo mam kolegę, którego kiedyś przezywano Hugo
28 kwi 23:28
Trivial: Mam zadanko dla chętnych: Przedstawić Δ przy pomocy wzorów Viete'a.
28 kwi 23:32
Hugo: hahahah ... Saizou, nick Hugo jest tu użyty przeze mnie pierwszy raz w życiu

Nie wiem
czemu xd

Ich wohne in Oświecim.
Ale mam wrażenie że się poprawiłem z matmy i 80% styknie mi na budownictwo
28 kwi 23:35
Hugo: Trivial Robie arkusz XD innym razem .. ale może ktoś inny chętny
28 kwi 23:35
Saizou : aham...
28 kwi 23:39