podaj wartosc wyrazenia
joszula: podaj wartość wyrażenia (cosα)2 − (sinα)23cosαsinα
wiedzac ze tgα = 14
28 kwi 21:50
joszula: powinno wysc
54 ale nie wychodzi mi.. prosze o pomoc
28 kwi 21:53
Dziadek Mróz:
| | sin(x) | | 1 | |
tg(x) = |
| = |
| |
| | cos(x) | | 4 | |
4sin(x) = cos(x)
| cos2(x) − sin2(x) | | (4sin(x))2 − sin2(x) | |
| = |
| = |
| 3cos(x)sin(x) | | 3(4sin(x))sin(x) | |
| | 16sin2(x) − sin2(x) | | sin2(x)(16 − 1) | | 15 | | 5 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 12sin2(x) | | 12sin2(x) | | 12 | | 4 | |
28 kwi 22:01
Eta:
| | | | 1−tg2x | | 5 | |
W= |
| = |
| =...... = |
| |
| | | | 3tgx | | 4 | |
28 kwi 22:18