matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o rozwiązanie równań - znów nie potrafię /;
nieogar^2:
√
3
x = −3x
2
oraz 1/2x(6−x) = 2+x
28 kwi 20:05
m:
√
3
x+3x
2
=0 x(
√
3
+3x)=0 x=0,
√
3
+3x=0 , 3x=−
√
3
√
3
, x=−
3
29 kwi 00:35
m:
1
x(6−x)=2+x/*2
2
6x−x
2
=4+2x x
2
−4x+4=0 Δ=16−16=0
4
x=
2
x=2
29 kwi 00:39