funkcia
andzka: naszkicuj wykres funkcji g.Podaj dziedzine,zbior wartosci oraz asymptat wykresu
funkcjig,jezeli;
a) g(x)=4/x+1
b) g(x)=1/x−3
28 kwi 19:46
28 kwi 19:48
andzka: nie raczej nie czekam ,tylko nic z tego nie rozumiem
28 kwi 20:00
andzka: zrobilam tak;
a =27x1/9=27/9=3
wzor; a=3/x
28 kwi 20:01
andzka: co dalej mam zrobic
28 kwi 21:03
andzka: to co zrobilam jest do innego zadania
28 kwi 22:34
sushi_ gg6397228:
| | 4 | |
czerwony y= |
| +1 przesunieto o 1 w górę |
| | x | |
| | 4 | |
niebieski y= |
| przesunieto o 1 w lewo |
| | x+1 | |
| | 1 | |
zielony y= |
| −3 przesunieto o 3 w dół |
| | x | |
| | 1 | |
różowy y= |
| przesunieto o 3 w prawo |
| | x−3 | |
28 kwi 23:22