matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wymierne.
Wiola:
a)
(x−2)(4−8x)
3x
2
+7
=0 b)
x
2
+ 5
3x
2
−6x
28 kwi 19:39
bezendu:
1.Dziedzina 2. Licznik=0
28 kwi 19:40
Wiola:
w przykładzie A. 3x
2
+7=0 i później Δ obliczam?
28 kwi 19:46