trygonometria
kyrtap: Może mi ktoś wyprowadzić wzór sin2 α − sin2β = sin(α+β)sin(α−β) ?
28 kwi 18:57
kyrtap:
28 kwi 18:59
sushi_ gg6397228:
zacznij od lewej strony i a2−b2=.... jakiś wzorek skróconego mnożenia
28 kwi 19:04
kyrtap: (sinα − sinβ)2 + 2sinαsinβ?
28 kwi 19:11
sushi_ gg6397228:
a2−b2= (a−b)(a+b) czyż nie tak ?
28 kwi 19:12
kyrtap: i co dalej bo jakiś ciemy jestem

chyba za dużo na dzisiaj zadań zrobiłem
28 kwi 19:13
sushi_ gg6397228:
wzory na sume i roznice sinusow
potem rozpsiac prawe strone, aby wiedziec do czego sie zmierza
28 kwi 19:16