Liczba -1 jest miejscem zerowym funkcji g(x) = x^3 + mx^2 + x + 2010. Ile wynosi
Cersei: Liczba −1 jest miejscem zerowym funkcji g(x) = x3 + mx2 + x + 2010. Ile wynosi m?
28 kwi 18:44
sushi_ gg6397228:
jak sie liczy miejsce zerowe ?
28 kwi 18:48
Cersei: f(x) = 0 <=> ... = 0
nie wiem natomiast, jak rozwiązać to równanie.
28 kwi 18:50
sushi_ gg6397228:
podali x= −1
to go użyj w zadaniu
28 kwi 18:51
Marcin:
−1+m−1+2010=0

Witaj Cersei, dzisiaj GOT
28 kwi 19:08
Cersei: Ja już po seansie!
28 kwi 20:26