matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
kika:
wiedząc że objętość kuli jest równa 36π
4
, oblicz pole jej powierzchni.
3 lis 16:03
M:
4 maj 20:55
M:
9 maj 06:04
:
4
πr
3
=36π
4
3
r
3
=27π
3
r=3π P=4πr
2
=4π(3π)
2
=36π
3
9 maj 12:14