umie ktoś ?
Reborn: Naszkicuj wykres funkcjii g(x)= 2x+1/x+1 . Podaj dziedzinę, przeciwdziedzinę i określ
monotoniczność funkcji y=g(x)
28 kwi 16:57
Janek191:
| | 2x + 1 | | 2*( x + 1) − 1 | | −1 | |
g(x) = |
| = |
| = 2 + |
| |
| | x + 1 | | x + 1 | | x + 1 | |
Dg = R \ { − 1}
ZWg = R \ { 2}
Funkcja y = g(x) rośnie w całej swej dziedzinie.
28 kwi 17:06
ania:

g(x)= −1/x i przeunięcie o wektor T[−1; 2]
28 kwi 17:14
ania: D=R\ {−1}
ZW=R\{2}
28 kwi 17:15
ania: kolega mnie wyprzedził bo za długo rysowałam ale może coś pomogłam
28 kwi 17:15
Reborn: Bardzo dziękuję xD
28 kwi 17:16
Reborn: jesteście naprawdę kochani, chwała wam za waszą pomoc !
28 kwi 17:17
ania: Dzięki

starałam się
28 kwi 17:18