trygonometria
aniam.: obilcz 11π/12
28 kwi 16:46
ICSP:
28 kwi 16:47
52: ...=165o
28 kwi 16:53
aniam.: chodzi mi o dokładne liczby, bo to że wynosi to 165, to sama potrafie
28 kwi 17:00
aniam.: chodzi mi o dokładne liczby, bo to że wynosi to 165, to sama potrafie
28 kwi 17:00
aniam.: chodzi mi o dokładne liczby, bo to że wynosi to 165, to sama potrafie
28 kwi 17:00
ICSP: ja nadal nie wiem o co chodzi
28 kwi 17:03
52: | 11π | | 11*3,14 | |
| = |
| =2,878(3) |
| 12 | | 12 | |
28 kwi 17:04
aniam.: też nie o to

już tłumaczę. π=180 stopni i korzystając z tablic mam obliczyc i tu UWAGA bo za
pomniałam dodac xD cos11π/12
28 kwi 17:20
ICSP: ...
| | 11π | | π | | π | | π | |
cos( |
| ) = − cos( |
| ) = − cos( |
| − |
| ) = |
| | 12 | | 12 | | 3 | | 4 | |
| | π | | π | | π | | π | |
= − cos |
| * cos |
| + sin |
| * sin |
| = ... |
| | 3 | | 4 | | 3 | | 4 | |
28 kwi 17:23
aniam.: dziękuję, rozwiązanie w 3 min

jesteś mistrzem!
28 kwi 17:32