plani
matti:
jak zamienić to na cosα?
28 kwi 09:42
dyzio: jedynka trygonometryczna
28 kwi 09:47
Hajtowy:
sin
2α + cos
2α = 1
cos
2α = 1 − sin
2α
28 kwi 09:55
Nieuchwytny:

Drugi sposób,
(5x)
2=(4x)
2+d
2
25x
2=16x
2+d
2
9x
2=d
2 ||
√
d=3x
28 kwi 10:20
matti: | | 3 | |
słuchacie bo tego wychodzi że albo cosα= |
| albo cosα=−35, zamieniając różne kąty z |
| | 5 | |
jedynki trygonometrycznej, kiedy wybiera się którą odpowiedź?
28 kwi 12:04
Nieuchwytny: Kąt ostry nie przybiera postaci minusowej.
28 kwi 12:05
matti: a gdyby to był kąt rozwarty?
28 kwi 12:05
dip: Żaden kąt nie może wyjść ujemny...
28 kwi 12:07
matti: no dobra to mnie przekonało

dziękuję Wam chłopaki
28 kwi 12:08
Hajtowy: Widziałeś kiedyś "kąt prosty" o mierze −90
o ?
28 kwi 12:08
matti: hahah, Hajtowy tylko raz.. hahahaha
28 kwi 12:10