ile
matti: −2*10*10√3= ?
ile to jest
28 kwi 09:37
matti: cos120= ?
| | √3 | |
to jest cos120= − |
| ? dobrze zrobiłem? |
| | 2 | |
28 kwi 09:38
Bartolomero:

I ćwiartka − Sinus+ Cosinus + Tangens + Cotangens +
II ćwiartka Sinus+
III ćwiartka Tg+ Ctg+
IV ćwiartka Cos+
28 kwi 09:48
matti: tak, tak, znam tę tabelkę, czyli mój wynik jest OK? bo czasami się mylę
28 kwi 12:03
J: cos120 = cos(180 − 60) = − cos60 = .... ?
28 kwi 12:08
matti:
czyli te wzory rekurencyjne stosować dodając lub odejmując od 180 albo 360 tak?
28 kwi 12:12
28 kwi 12:14
matti: no ok wybacz, ale wynik mam ok teraz?
28 kwi 12:18
J: | | 1 | |
Tak ... cos120 = −cos60 = − |
| |
| | 2 | |
28 kwi 12:20
matti: dziękuję
28 kwi 12:20