Pomocyyyyy
Justaaaaaa: Oblicz pole trójkata równoramiennego , którego obwód jest równy 32 a dlugość podstawy stanowi
23 długości ramienia...
27 kwi 22:00
Piotr:
dokoncz
27 kwi 22:05
Justaaaaaa: nie wiem jak, czemu tam ma być 8
27 kwi 22:07
Piotr:
co nie wiesz jak ? zwyklego rownania nie umiesz rozwiazac ?
a = 12
z tw. Pitagorasa oblicz h
27 kwi 22:09
27 kwi 22:15
Justaaaaaa: 
?
27 kwi 22:21
Piotr:
nie umiesz rozwiazac rownania z jedna niewiadoma ?
27 kwi 22:25
Justaaaaaa: może umie , ale mam problem z ułamkami
27 kwi 22:26
Piotr:
to pozbadz sie ulamka. pomnoz rownanie przez 3.
27 kwi 22:27
Justaaaaaa: 2a+
23a=32
2
23a
2=32
169=32
To z tego nie wyjdzie 12 ...... czyli co zle licze
27 kwi 22:34
Piotr:
skad a
2 
matko ! a+a = 2a

pisze, zebys pozbyla sie ulamka a Ty co ?
w ktorej jestes klasie ?
27 kwi 22:36
Justaaaaaa: a może lepiej nie mowić w której

ale uwierz ze nie nie nawidze matmy ... A co do 2a to
przecież napisałam tak
27 kwi 22:39
Piotr:
napisze szczerze : brak mi slow
27 kwi 22:42
Justaaaaaa: no to już byś mógł do konca to rozwiazac

wiem ze to musi być łatwe ale juz sie pogubiłam w
tym

a więc prosze jakbyś był taki dobry i napisał to z czym mam problem . ( h nie musisz to
wiem akurat )

z góry dziekujeee
27 kwi 22:45
Piotr:
6a + 2a = 96
8a = 96 / :8
a = 12
wystarczy ?
27 kwi 22:47
Justaaaaaa: tak, bardzo dziekuje

POzdrawiam
27 kwi 22:49
Piotr:
pocwicz rozwiazywanie rownan liniowych
27 kwi 22:50
Justaaaaaa: przydałby sie ktoś do pomocy

ale Ciebie nie bede już męczyć
27 kwi 22:52
Piotr:
ja sie nie zmeczylem

tylko dalas zadanie z geometrii a prostego rownania nie umialas
rozwiazac.
27 kwi 22:56
Justaaaaaa: no wiemm, troche siara no ale cóż

a Ty widze dobry jesteś z matmy

chdzisz jeszcze do
szkoły
27 kwi 22:58
Piotr:
haha, nie
27 kwi 22:59
Justaaaaaa: hehe i co lubisz matme

nadal z nią żyjesz?
27 kwi 23:00
Piotr:
licz zadania to moze tez polubisz i stwierdzisz, ze sie przydaje
27 kwi 23:02
Justaaaaaa: licze ale rzadko coś wychodzi

Mógłbyś mi zadania rozwiązywać no ale raczej juz nie spotkam
Cie tutaj
27 kwi 23:05
Piotr:
czemu mnie nie spotkasz ? czesto jestem

ale jestem przeciwko rozwiazywaniu za kogos zadan
27 kwi 23:06
Justaaaaaa: ooo to fajnie

ja zaczynam rozumieć jak ktoś rozwiąze i ja wtedy wiem o co chodzi

Jutro
pewnie napisze coś bo mam sprawdzian i znajdzie sie jakies zad co nie skapuje
27 kwi 23:10