:)
jula: kąt alfa jest ostry i cos alfa = u {2}{5}. oblicz 3 tg alfa +2.
powie ktoś wynik? bo chce sprawdzic czy mam dobrze
27 kwi 21:10
Piotr:
napisz ile Ci wyszlo
27 kwi 21:12
jula: 3 √6 +2
27 kwi 21:15
5-latek: Czesc
Piotr
A jak napiszsemy to napiszse ze ma tak samo . To chytruska
27 kwi 21:16
Piotr:
czesc
5−latek 
albo ze mna cos nie tak albo ten wynik jest z 'kapelusza'
27 kwi 21:18
jula: nie prawda

poprostu naplątałam w tym zadaniu i chciałam sie zapytać czy dalej coś nie tak
jest
27 kwi 21:19
jula: ostro
27 kwi 21:19
5-latek: WYdaje mi sie ze przeczytala inna odpowiedz

Z jedynki trygonometrycznej wilicz sinα czyli sin
α+cos
2=1 to sin
2α=1−cos
2α to
sinα=
√1−cos2α
27 kwi 21:24
5-latek: oczywiscie ma byc z jedynki trygonometrycznej czyli sin2α+cos2α=1
27 kwi 21:25
Piotr:

z Tw. Pitagorasa oblicz x. potem juz luzik
27 kwi 21:27
5-latek:
27 kwi 21:31