matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
paweł:
w trójkącie prostokątnym wysokość dzieli przeciwprostokątna na odcinki o długości 9 i 4. oblicz pole tego trojkata
27 kwi 21:00
Saizou :
ΔABD~ΔACD (kk)
h
4
=
9
h
h
2
=36 h=6
1
P=
6*13=39
2
27 kwi 21:03
pawel:
skad te 13?
27 kwi 21:06
Mila:
4+9=13
27 kwi 21:09