Rozwiązywanie układów równań metodą graficzną
Aaaa: Rozwiązywanie układów równań metodą graficzną
2x − y = −6
y = x + 2
2 pozostałe metody ogarniam, ale tej już nie.
27 kwi 19:31
Saizou :

rysujesz w układzie współrzędnych dwie proste y=2x+6 i y=x+2, punkt przecięcia się tych
prostych to rozwiązanie, P(−4−2), zatem x=−4 i y=−2
27 kwi 19:33
sushi_ gg6397228:
trzeba narysowac proste
y=ax+b −−> zrob taka postac; tabelka i ołowek do reki i rysujemy
27 kwi 19:34
Aaaa: Ok, dziękuję za przypomnienie jak to się robiło

.
27 kwi 19:40
Aaaa: A jak zabrać się do czegoś takiego:
Zilustruj zbiór wszystkich punktów płaszczyzny, których współrzędne spełniają równanie:
a) xy = 2y
b) lx + yl = 2
c) l2xl = lx − 2+ yl
27 kwi 19:42