matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
MatmalO:
Ciąg (an) jest ciągiem malejącym o wyrazach dodatnich. Zbadaj monotoniczność ciągu (bn), wiedząc,że: a) b
n
=−3a
n
1
b)b
n
=
a
n
4
1
c) b
n
=
a
n
d)b
n
=a
2
n
27 kwi 19:24
MatmalO:
jak rozwiązac takie zadanie ?
27 kwi 19:28
MatmalO:
27 kwi 19:32
MatmalO:
?
27 kwi 19:40