matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdzenie
Nieuchwytny:
12
3π
Sprawdzenie zadania: Wiadomo żę cosx=
xe
,2π) oblicz sin4x
13
2
sin
2
x+cos
2
x=1
5
sinx=−
13
sin2x=2sinxcosx
120
sin2x=−
169
cos2x=cos
2
x−sin
2
x
119
cos2x=
169
sin4x=2*sin2x*cos2x
28560
sin4x=−
28561
27 kwi 18:57