| 1 | 1 | 1 | ||||
ak = | , ak+1 = ak * | = | *q | |||
| 6 | 6 | 6 |
| ak+1 |
| ||||||||||||
S'' = ak+1 + ak+2 + ... = | = | ||||||||||||
| 1 − q | 1 − q |
| S' | |
= 30 ⇒ S' = 30S'' | |
| S'' |
| 1 | 16 | 31 | 1 | |||||
S' + | + S'' = | ⇒ 31S'' = | ⇒ S" = | |||||
| 6 | 3 | 6 | 6 |
| 1 | 1 | ||||||||||||
= | ⇒ q = | |||||||||||||
| 1 − q | 6 | 2 |
| a1 | 16 | 16 | 1 | 8 | |||||
= | ⇒ a1 = | *(1 − | ) = | ||||||
| 1 − q | 3 | 3 | 2 | 3 |
| 1 | 1 | |||
ak = | ⇒ a1*qk−1 = | ⇒ k = ... | ||
| 6 | 6 |