prosze o pomoc
kika: Stosunek pola powierzchni bocznej stożka do jego pola powierzchni podstawy jest równy 2.
wysokość stożka ma długość 3 cm. oblicz objętość tego stożka.
3 lis 15:50
godzio187: pomagam
3 lis 16:13
godzio187: | Pb | |
| =2 H2+r2=l2 √9+r2=l
|
| Pc | |
−18=
√9−r2r−9−r
2
−9+r
2=
√9−r2r /
2
81−18r
2+r
4=9−r
2)*r
2
81−18r
2+r
4=9r
2+r
4
27r
2=81
r
2=3
r=
√3
| | 1 | |
V= |
| πr 2H=3π bardzo skomplikowanie ale zrobione  |
| | 3 | |
3 lis 16:21
godzio187: o kurka zrobiłem do Pc a nie do Pp
3 lis 16:25
kika: dziekuje bardzo
3 lis 16:27
kika: czyli jest źle
3 lis 16:27
godzio187: √9+r2=2r /
2
9+r
2 = 4r
2
9=3r
2
r
2=3
r=
√3 a

V juz masz policzone
3 lis 16:30
godzio187: V jest dobrze tylko inaczej zrobione
3 lis 16:31
marcin : Prosze o pomoc :
mam do obliczenia nierówności i rownania z wartoscia bezwzgledna
a) |8−5x|≤2
3 lis 16:36
aggeta: 8−5x≤2 v 6−5x≥−2
8≤2+5x v −5x≥−8
6≤5x v 5x≤8
3 lis 17:25