matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc długość
tabicia:
Obliczyc długosc: a) asteroidy x= a cos
3
t , y=a sin
3
t dla t ∊ [0, 2π), a>0 b) kardioidy r=a(1+cosΦ) dla Φ ∊ [0,π] , a>0 c) spirali logarytmicznej r=ae
Φ
dla Φ ∊ [0,π], a>0
27 kwi 17:07