prosze o pomoc
kika: Trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 3 cm i 4cm obraca sie dookoła mniejszej
przyprostokątnej, a następnie dookoła większej przyprostokątnej. oblicz stosunek objętości
bryły pierwszej do bryły powstałej w drugim obrocie.
3 lis 15:48
....: pierwszy przypadek h=3cm r=4
πr2*3=V1
drugi h=4 r=3
πr2*4=V2
V1 48π 4
−−−−−−= −−−−−−= −−−−−−−
V2 36π 3
3 lis 15:53
....: troche sie w lewo przesunal tekst

jak nie bedziesz wiedzial to jeszcze raz napisze
3 lis 15:54
kika: dziękuje bardzo za pomoc
3 lis 16:10