pierwiastki
arsenal: Proszę o pomoc, wychodzi mi wynik 67 a takiego nie ma.
Najprostszą postacią liczby x=(√3−2)2 − (1√3+2−2 jest :
A) 0 B) 4−8√3 C)−4 D) −8√3
27 kwi 15:43
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
27 kwi 15:47
arsenal: (√3−2)2 − (1√3+3)−2 = 3−4√3+4− 17= 7−4√3− 17= 67
27 kwi 15:54
sushi_ gg6397228:
co jest zapisane w drugim nawiasie, bo w kazdej linijce jest co innego
27 kwi 15:55
arsenal: (U{1}}{√3+2}
27 kwi 16:07
27 kwi 16:08
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
jakim cudem wyszło z tego |
| ? |
| | 7 | |
27 kwi 16:09
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
( |
| )−2= (√3+2)2=.... |
| | √3+2 | |
27 kwi 16:10
arsenal: dziękuję za pomoc
27 kwi 16:14
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
27 kwi 16:14