matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt α jest kątem ostrym i sinαcosα=U{2}{5}. Wówczas wyrażenie (sinα-cosα)^4 jest
kris kars:
2
Kąt α jest kątem ostrym i sinαcosα=
. Wówczas wyrażenie (sinα−cosα)
4
jest równe?
5
27 kwi 15:40
Trivial:
2
(sinα − cosα)
4
= (sin
2
α + cos
2
α − 2sinαcosα)
2
= (1 − 2*
)
2
= ...
5
27 kwi 15:41
kris kars:
Dzięki
27 kwi 15:43