Liczba U{p3{54}-p3{16}}{p6{4}} jest równa
kris kars: | | 3√54−3√16 | |
Liczba |
| jest równa |
| | 6√4 | |
27 kwi 15:36
sushi_ gg6397228:
licznik − wyciagnij czynnik przed pierwiastek
mianownik zamien "4" na potęgę liczby 2
27 kwi 15:41
kris kars: | | 3√2(3√27−3√8) | | 3√2(3−2) | |
Więc licznik mam tak |
| = |
| i co dalej? |
| | 6√22 | | 6√22 | |
27 kwi 15:51
sushi_ gg6397228:
działania na potęgach 6√a2= a2/6=...
27 kwi 15:52
kris kars: dzieki

nie zauważylem
27 kwi 15:55
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
27 kwi 15:56