matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie może ktoś to rozwiązac
ANIA :):
rozwiąż równanie wielomianowe a) 5x
3
+4x
2
+4x=0 b)x
3
−6x
2
+9x=0
27 kwi 14:41
waldi:
a) x(5x
2
+4x+4)=0 ...................... b) podobnie
27 kwi 14:43
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/forum/248095.html
27 kwi 14:46