Funkcja trygometryczna
Kama: Narysuj wykres f(x)=sin2x/|sinx| w przedziale x (−2pi,2pi)
Proszę o pomoc, nie potrafiłam zrobić tego zadanka.
27 kwi 14:00
Marcin: Podpowiedź:
sin2x=2sinxcosx
27 kwi 14:01
Kama: f(x):2cosx
f(x)=−2cosx
ale jak ja mam z tego sporządzić wykres. Nie byłam na 2 lekcjach z trygonometrii a we wtorek
mamy sprawdzian.
27 kwi 14:05
Nieuchwytny: Brakuję to założeń dlaczego f(x)=2cosx i f(x)=−2cosx. Moduły są bardzo ważne w tym zadaniu.
27 kwi 14:22
Kama: Nie rozumiem, pomoże mi ktoś?
27 kwi 14:35