całki
IŚka: Oblicz pole obszaru ograniczonego parabolą y=x2 i prostą 2x−y+3=0
27 kwi 12:14
mietek:

∫
−13 (x
2−(2x+3))dx
27 kwi 12:21
5-latek:

Wyznacz punkty przeciecia sie tych wykresow a potem juz caleczka
27 kwi 12:22
AS:
1.Naszkicuj wykresy funkcji y = x2 i y = 2*x + 3
i sprawdź,czy szukany obszar w całości znajduje się
powyżej osi Ox.
2.Oblicz granice całkowania rozwiązując
równanie x2 = 2*x + 3
3. Oblicz całkę ∫[x1,x2](x2 − (2*x + 3))dx
27 kwi 12:23
IŚka: w odp jest 32/3 a mi wyszło z minusem .
27 kwi 12:34
zawodus: wystarczy zamienić funkcje

po prostu jest tam zła kolejność
27 kwi 12:52