matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
superM:
Wykaż tożsamość: (1+cosx)(1−cosx)=sin
2
x
27 kwi 11:05
Saizou :
prawdą jest że sin
2
x+cos
2
x=1 sin
2
x=1−cos
2
x sin
2
x=1
2
−(cosx)
2
sin
2
x=(1−cosx)(1+cosx)
27 kwi 11:09
superM:
Dzieki
27 kwi 11:12