metody rozwiązywania równań pomocy pilne
monika: X−3y=10
2x+y=−1
27 kwi 09:27
5-latek: 1. metoda przeciwnych wspolczynnikow
2. Mettoda przez podstawianie
3. Metoda wyznacznikow .
Takie sa metody rozwiazywania ukladow rownan
27 kwi 09:29
monika: Proszę o rozwiązanie kolega potrzebuje pomocy
bo inaczej oleje semestr
27 kwi 09:31
monika: x−y=11
X+y=8
27 kwi 09:32
daras: a kolega kolegi koleżanki nie może pomóc ?
27 kwi 09:33
monika: Była bym wdzięczna mi ciągle coś nie wychodzi nie mogę się doliczyc
27 kwi 09:33
monika: Nie wszyscy są tacy chętni proszę
27 kwi 09:34
Hajtowy:
x−3y=10
2x+y=−1
x=10+3y
2(10+3y)+y=−1
20 + 6y + y = −1
7y = −21
y=−3
x=10+3*(−3)
x=10−9
x=1
x=1
y=−3
27 kwi 10:20
daras: i jak zwykle nawet dziękuje od kolegi koleżanki
28 kwi 12:28