matematykaszkolna.pl
zadanie Wojtek: Rozważmy twierdzenie Jeżeli równoległobok ma kąt prosty, to jest prostokątem. Twierdzeniem przeciwnym do tego twierdzenia jest: a)jeżeli żaden kąt równoległoboku nie jest prosty, to nie jest on prostokątem b)jeżeli równoległobok nie jest prostokątem, to nie ma on kąta prostego c)jeżeli równoległobok jest prostokątem, to ma on kąt prosty d)żadna z powyższych odpowiedzi która z tych odpowiedzi jest poprawna
26 kwi 21:35
Draghan: Ja myślę, że to będzie tak: a)jeżeli żaden kąt równoległoboku nie jest prosty, to nie jest on prostokątem b)jeżeli równoległobok nie jest prostokątem, to nie ma on kąta prostego c)jeżeli równoległobok jest prostokątem, to ma on kąt prosty d)żadna z powyższych odpowiedzi
26 kwi 21:41
26 kwi 21:41
Draghan: Hehć. To teraz sam już nie wiem Czyli... Czyli c jest poprawne, czy jednak twierdzenie odwrotne będzie jeszcze bardziej przestawione?
26 kwi 21:47
Wojtek: więc które jest poprwne c ? :0
26 kwi 21:50
Draghan: Wróć. Twierdzenie przeciwne. Mnie tu nie byyyło To by wyglądało na b emotka
26 kwi 21:50
pomocnik: a) emotka
26 kwi 21:53
Wojtek: b ? tak
26 kwi 21:56
Draghan: Jednak a emotka Czas odpocząć. Przepraszam, Wojtek, że namieszałem emotka Życzę miłej nocy emotka
26 kwi 21:58