statystyka
Dorota : Chciałabym się zapytać, czy jest ktoś tutaj, kto pomógłby mi rozwiązać kilkanaście zadań ze
statystyki i tym samym pomógł mi nauczyć się tego na egzamin?
26 kwi 20:59
Dorota : :(
26 kwi 21:05
Nieuchwytny: od tego jest forum

Napisz zadnia ktoś na pewno postara się Ci je wytłumaczyć.
26 kwi 21:06
Draghan: Nie bądź smutna

Życie jest zbyt krótkie, by marnować czas na smucenie się

Ja Ci niestety nie pomogę (bo pewnie sam nie umiem), ale może ktoś inny...?
26 kwi 21:07
Dorota : Jak tu się nie smucić, skoro człowiek stara się coś zrozumieć, ale nadal nic do niego nie
dociera?

Wstawię zadanie, które rozwiązałam, ale niestety nie mam pewności czy dobrze i nie mam nigdzie
odpowiedzi:
Zawartość tłuszczu w mleku pewnej rasy krów jest zmienną losową o rozkładzie N(5%, 1). Mleko
uważa się za bardzo tłuste, jeśli zawartość tłuszczu przekracza 7%. Jakie jest
prawdopodobieństwo pobrania próbki mleka bardzo tłustego?
P(X > 7) = 1−P(X≤7)
1−F(7) = 0,02275
Y~B(5%, 0,02275)
1−F(0,02275) = 0,490925
26 kwi 21:15
Draghan: No, rzeczywiście wiele z tego nie zrozumiałem

Także wybacz, ale nic tu po mnie.
Najlepszym sposobem na przełamanie "nie docierania" jest... przerwa

Krótki spacer, szklanka
wody...

Wcale nie żartuję

Miłego wieczoru
26 kwi 21:19
Dorota : Dziękuję, myślę, że za długą miałam przerwę

Pozdrawiam
26 kwi 21:20
daras: ja ci mogę policzyć wszystkie zadanka, bo zabrakło mi na
26 kwi 21:21
Dorota : wolałabym z wytłumaczeniem

samo policzenie za wiele mi nie powie
26 kwi 21:24
daras: GG:2489859
to musisz sama przysiąść do książek
27 kwi 09:18