jak wykazać że to wyrażenie ma wartość 1
Tomsky:
26 kwi 18:51
Janek191:
Czy aby dobrze to jest przepisane ?
26 kwi 19:07
Tomsky: tak mam napisane na teście ale uważam że chyba zgubili nawias czyli w mianowniku
loga(4*loga4) choć w tej postaci tez nie za bardzo mi idzie
26 kwi 19:13
Janek191:
Wydaje mi się, że powinno być
26 kwi 19:14
Tomsky: no tak to byłaby bułeczka z masłem czyli chyba błąd drukarski
26 kwi 19:17
Janek191:
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| = log4 a* |
| = 1 |
| loga 4*log4 a | | loga 4 | | log4 a | | log4 a | |
26 kwi 19:18