Promień koła
M: Proszę o pomoc, wiem że to jest banalne, jednakże dzisiejsza próbna matura z matematyki
doprowadziła mnie do nizin umysłowych.
Pole wycinka koła jest równe P, a łuk tego wycinka ma długość l. Oblicz długość promienia koła
jeśli.
a) P=10pi cm2 l=2,5 pi cm
b) P=30 cm2 l=12 cm
3 lis 14:49
godzio187: a)
przyrównaj do siebie α i oblicz r w a) wyszło mi 8
3 lis 15:18
M: Godzio a mógłbyś mi to rozpisać krok po kroku bo zły wynik mi wychodzi?
3 lis 16:06
M: Tylko jeden podpunkt rzecz jasna, bym zobaczyła jak to dokładnie zrobic
3 lis 16:07
M: Proszę.
3 lis 18:36
M: ...
3 lis 21:29