Trygonometria
Johny: | | 5 | |
Rozwiąż równanie sin4x+cos4x= |
| w przedziale <0,2π> |
| | 8 | |
26 kwi 16:55
Tyrmand: Musisz za cosinus wstawić z jedynki trygonometrycznej, a potem: niech sin2x=t
26 kwi 17:29
Johny: ok, dzięki

próbowałem podstawiać za cos, ale coś nie szło
26 kwi 17:43
Tyrmand: Wiesz już?
26 kwi 17:48
Tyrmand: Podpowiem, że cos4x=cos2x*cos2x
26 kwi 17:49
Johny: spoko, spoko, już zrobiłem

po prostu jak się podstawiało z jedynki sinus za cosinus to
dziwne liczby wychodziły, ale jak zrobiłem z sinusami to nawet z sensem te wyniki były
26 kwi 17:53
Nieuchwytny: Jakie wyniki CI wyszły?
26 kwi 17:56