kto umie równania z wartościa bezwzgledna i zwykle rownania i nierownosci
cichy :
3 lis 14:37
3 lis 14:37
cichy : |2x−4|=7
3 lis 14:38
cichy : ale chodzi mi o rozwiazanie zadan

a nie przykłady

prosze pomozcie mi ja dam pare
przykladów a wy mi je pomozecie rozwiazac oki
3 lis 14:40
matmematyka: masz po lewej wszytsko wyjasnione leniu
3 lis 14:40
cichy : no wiem

no dobra szkoda ze niechcecie pomoć
3 lis 14:41
matmematyka: czego nei rozumiesz masz wystko napisane nei umiesz cyztac?
3 lis 14:42
cichy : nie no umiem czytac tylko nie rozumiem wszystkie dzialy tylko oprocz tych rownan wiesz
3 lis 14:43
godzio187: żeby |2x−4|=7 to w bezwzględności mus być 7 v −7 bo |7|=7 i |−7|=7
więc zapisujemy
2x−4=7 v 2x−4=−7 to już umiesz obliczyć
3 lis 15:13
godzio187: żeby |2x−4|=7 to w bezwzględności mus być 7 v −7 bo |7|=7 i |−7|=7
więc zapisujemy
2x−4=7 v 2x−4=−7 to już umiesz obliczyć
3 lis 15:13
marcin : aha dx "godzio" a umiesz to całe obliczyc te cale zadanie z wynikiem bo ja to rozumiem ale
tylko jak mi nauczycielka wytłumaczyła wiesz bo ja chodze tylko do szkoły zeby oddawac
zaliczenia i musze tylko to obluczyc tzn pare takich zadan. jakos ci sie odwdziecze ale pomoz
mi
3 lis 15:18
Ergo: x=5,5 lub x=−1,5
3 lis 15:21
godzio187: 2x−4=7 v 2x−4=−7
2x=11 v 2x=−3
x=5,5 v x=−1,5
chodź to już jest lenistwo żeby tego nie oblczyć
3 lis 15:21
marcin : to juz jest gotowe obliczenie

nie no ja wiem tylko ze ja pracuje i chodze tylko do
uzupełniajacej takiej szkoly wiesz i musze referaty robic i tylko takie cos bo kurde wiesz
praca szkola itd.
3 lis 15:22
marcin : a jeszcze z 2 mi pomozecie
3 lis 15:26
marcin : a) |1−3x|>−1
b) |8−5|≤2
3 lis 15:28
marcin : a i zapomniałem dodac ze w tym samym czasie co mam robote i ta niby szkole to prawko robie
kurde nie wyrabiam sie

. Ale ja wam pomoge w czyms innym jak chcecie
3 lis 15:30
godzio187:
|1−3x|>−1
1−3x>−1 v 1−3x<1 pamietaj dzielac przez minus znak sie zienia z > na < i na odwrót

oblicz sam
b)x zgubiles bo wyjdzie 3≤2
3 lis 15:30
marcin : aha

a jak wylicze i napisze tobie ale mi zle wyjdzie to napiszesz mi gdzie zrobiłem błąd
3 lis 15:32
marcin : kolego tak moze być

1−3x>−1
1>4
<4
3 lis 15:46
godzio187: 
co ty zrobiles ?
1−3x>−1 v 1−3x<1
−3x>−2 v −3x<0
3 lis 15:49
marcin : łe kuzwa jo zle zrobiłem bo zobaczylem w notatkach

ale dx za rozwiazanie . no widzisz ten
dzial to mi w ogole nie lezy
3 lis 15:56
matmematyka: marcin hahaha nowy sposob
3 lis 15:57
matmematyka: godzio187 widziales takie cuda

3 lis 15:57
marcin : nie no kuzwa nie zobaczyłemw notatkach i tak sobie zrobiłem na bazie tego pierwszego przykładu
3 lis 15:58
marcin : ale za to z polaka jestem dobry

3 lis 15:59
matmematyka: o kurna.....to cuda potworzyles ladne heheh
3 lis 15:59
matmematyka: a po co komu polski hehe
3 lis 16:00
godzio187: hehe
3 lis 16:05
marcin : chłopaki a mam takie zadanie ma ktos moze jakis pomysł

Na egzaminie pisemnym z matematyki należało rozwiazac trzy zadania : 1 z algebry, 1 z geometrii
i 1 z trygonometrii. Wsrod 100 kandydatow przystepujacych do egzaminu rozwiazało :
* zadanie z algebry − 80 kandydatow
* zad.z geometrii − 70 kand.
* z trygonometrii − 60
* wszystkie trzy zadania − 30
* zadania z algebty i geometrii − 60 kand.
* zadania z algebry i trygonometrii − 50 kand.
* zadania z geometrii i trygonometrii − 40 kand.
Ilu kandydatow nie rozwiazało zadnego z zadań ?
3 lis 16:10
marcin : no wsumie racja panowie
3 lis 16:11