matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym
Kloss:
2
n
+3
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=
Wyraz a
n+1
wyraża się
4
n+1
wzorem?
26 kwi 15:11
Janek191:
2 n + 3
a
n
=
4
n + 1
więc
2*( n +1) + 3
2 n + 5
a
n +1
=
=
4
(n +1) +1
4
n + 2
26 kwi 17:55