matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna
janeeek:
Y=sinx×lnx+x do 2
26 kwi 14:54
M:
15 paź 06:00
Dyrektor Dong:
y=sin(x)*ln(x)+x
2
y'=(sin(x))'*ln(x)+sin(x)*(ln(x))'+(x
2
)'
1
y'=cos(x)*ln(x)+sin(x)*
+2x
x
19 paź 16:34