matematykaszkolna.pl
Problemy maturalne #1 Beforeu: Co robic na maturze gdy wychodza nam dziwne wyniki ? Dzisaj robilem probna maturke i w 1 zadaniu odpowiedzia bylo 7+483376 . Pewnie zasatnawial bym sie dlugo co zrobilem źle i stracil duzo czasu
26 kwi 14:41
Matinf: Cały urok. Nikt Ci nie da na to recepty, jak to mówiła moja babka od matmy wyniki są jak mężczyźni raz przystojni raz nie− na rozszerzeniu to raczej są Ci nieprzystojni
26 kwi 15:00
Draghan: Nie no, na tej właściwej maturze nie jest tak tragicznie emotka Co najwyżej jakiś pierwiastek niegroźny... Przejrzyj odpowiedzi do arkuszy majowych − nic okropnego nie wychodzi zazwyczaj emotka
26 kwi 15:05
Beforeu: Nom tylko ze to zadanko bylo na maturze od CKE w terminie czerwcowym emotka strollowali
26 kwi 15:12
PW: Przede wszystkim zastanowić się (jak po każdym rozwiązaniu), czy wynik jest sensowny. Nie wiem o czym było zadanie, ale
 7+48337 

≈ 37,8.
 6 
Jeżeli element liczony w tym zadaniu może osiągać taką wartość, to nie wpadać w panikę.
26 kwi 15:20
Matinf: mozesz podeslac arkusz?
26 kwi 15:36
zawodus: PW zerkniesz na temat 5−latka? Bo mam problem z kilkoma definicjami emotka
26 kwi 15:39
Beforeu: PW masz racje o to chodzilo ale naprawde trzeba bylo sie zastanowic nad sensem takiego rownania emotka
26 kwi 16:17